15. desember 2021 - kl. 08:00Rune Jakobsen

VELUX Commercial Bramo har levert branngardiner, røykluker og trykkavlastning til Veidekke over en lengre periode. Samarbeidet på prosjektet Universitetsgata 7 (U7) startet med at Veidekke ønsket overlyskupler, deretter begynte snøballen å rulle. Neste produkt som sto for tur var branngardiner. Produktene VELUX Commercial Bramo leverer har ulik brannsertifisering, som går ut på hvor høy temperatur produktet tåler.

 

  • Vi har levert flere spesialtilpassede produkter til Veidekke, eksempelvis til fasade og trappeoppgang, sier teknisk selger Geir Moen og legger til at det har vært en stor og spennende prosess med Veidekke.

 

Tilpasser og skreddersyr løsninger

U7 prosjekteres for å kunne inneholde «morgendagens kontor». Med høye miljøambisjoner, vil bygget bli et høykvalitets næringsbygg med kontorer, handel, service og servering i 10 etasjer. Prosjektet inngår som ett av flere prosjekter i oppgraderingen av Tullinkvartalet. Veidekke ønsket branngardin i trappeløpet, men på øverste nivå ville ikke arkitekten ha stolper i hjørnene, som vanligvis blir satt opp med gardinene. Da måtte vi gå sammen for å finne en spesialløsning og skreddersy etter ønsker og behov.

 

  • I tillegg ble det røykluke på toppen og trykksatte trapperom. Trykksettingen skyver røyken ut gjennom luken i toppen. Det er krav om at røyken må evakueres i slike bygg. Trykkavlastningsluker kan være i sjakt eller yttervegg. Ved å åpne vinduet i aktuell sone/etasje ved lokal deteksjon, har du fri rømningsvei, sier Moen.

 

VELUX Commercial Bramo har levert flere ulike løsninger og tilpasser seg entreprenørens ønsker. I U7-prosjektet har vi funnet fram til de beste løsningene for at bygget skal få en sikker brannklassifisering. Moen er godt fornøyd med at VELUX Commercial Bramo har blitt valgt til en leveranse på størrelse med denne. Han mener god kommunikasjon gjennom hele prosjektet er nøkkelen til at det blir vellykket.

 

Veidekke er en stor og etablert aktør. Da er det avgjørende å ha en prosjektleder som vet hva som skal gjøres. Det gjør at de involverte aktørene sammen finner den rette løsningen.

 

  • Det betyr mye for prosjektet som helhet og for å finne de beste produktene. I dette tilfellet har Veidekke sittet med en beskrivelse fra brannrådgiver, og i tett dialog har vi funnet riktig løsning for kunden. Som på alle prosjekter, er kunden avhengige av at vi kommer inn til rett tid, leverer til rett tid og holder det vi lover, sier Moen.

 

Pandemien gjorde prosjektet ekstra utfordrende

Det var én ting som satte kjepper i hjulene. Prosjektet startet som vanlig med fysiske byggemøter ute på byggeplassen, men da pandemien kom, kalte hjemmekontoret.

 

  • Det var utfordrende i koronaperioden. En ny hverdag med møter over nett er uvant for oss i denne bransjen, men det viser bare at vi har det som skal til for å tilpasse oss endringer som oppstår underveis. Oppsummert gikk prosjektet utmerket og alle parter er fornøyde med hvordan prosjektet ble løst i en utfordrende tid. Det er viktig for oss å kunne vise at vi kan strekke oss det lille ekstra for entreprenørene vi samarbeider med. Jeg er takknemlig for slike oppdrag, avslutter han.

Det kan Veidekkes anleggsleder Anders Gjertsen si seg enig i:

  • VELUX Commercial Bramo bisto med kompliserte branntekniske løsninger som de har hjulpet oss med å få på plass, sier han og fortsetter:
  • Samarbeidet har fungert veldig, veldig bra! Totalleveransen til U7-prosjektet har vi vært veldig fornøyde med.