1. juli 2021 - kl. 08:00Rune Jakobsen

Tilgang på dagslys er det stadig mer fokus på, det skaper et bedre innemiljø og økt trivsel. I bygget til Dalema Logistikk på Jevnaker har dette blitt tatt på alvor, og VELUX Commercial Bramo har stått for jobben.

 

Totalt på dette prosjektet er det levert hele 744 løpemeter med dagslystak, fordelt på ni ulike seksjoner. Disse er satt inn på eksisterende rammer. Konstruksjonen består av aluminium, plater av plast og polykarbonat, en holdbar og estetisk pen løsning.

 

 – Dette er en plassbygget konstruksjon av rytterlys hvor alt er produsert på lengder i henhold til de målene som er satt. I dette tilfellet var målene tilpasset eksisterende karmer etter en tidligere konstruksjon. Volummessig har dette vært et interessant oppdrag for oss, det finnes ikke så mange bygg lenger som krever en så stor leveranse. Normal leveranse er 3 til 4 seksjoner av 30-40 meter. Derfor var dette oppdraget veldig spennende, forteller Geir Moen i salgsavdelingen til VELUX Commercial Bramo.

 

Verdien av å få inn dagslys er undervurdert, det gjør noe med inneklima i store kommersielle bygg så vel som i private boliger. I motsetning til gamle overlys eller tette tak med lite eller ingen lysinnslipp, har teknologien kommet langt både i forhold til utseende og muligheter dagslystak gir.

 

– De som benytter dette bygget er ulike aktører med forskjellige behov. Det er ikke til å slippe unna at et dagslystak kan gi mye varme inn i bygget når solen står på, dette løser vi enkelt ved å sette inn opale glass. Åpningsluker er et annet alternativ for de som skulle ønske det. På denne måten er det mulig å bevare mye av lysinnslippet, men unngå den samme varmen. Vi tilpasser dette enkelt i forhold til lokalene dagslystaket berører, forklarer Moen.

 

En etterlengtet oppgradering

Dagslystakene som ble erstattet av VELUX Commercial Bramo var i dårlig forfatning og hadde et stort behov for å bli skiftet ut. Tom Erik Gårderløkken er drift- og logistikksjef i Dalema Logistikk og understreker særlig effekten oppgraderingen har på de som jobber i bygget.

 

– Vi benytter deler av bygget selv, men store deler av det leies også ut til andre aktører. Det er viktig for oss i Dalema at de som jobber i byggene våre trives på jobb, derfor trengs slike oppgraderinger som dette av og til. Innhenting av anbud og priser var min jobb, disse ble sammenlignet og innstillingen ble sendt til eier og styre. Bramo kom totalt sett best ut. På et så stort prosjekt som dette må man regne med noen misforståelser, men jeg er veldig godt fornøyd med jobben som er utført. Bramo sitter på god kompetanse og har absolutt innfridd de høye forventingene, avslutter Gårderløkken.