19. juni 2019 - kl. 00:00Rune Jakobsen

JET Bramo leverer til Norges nest største flyplass

 

Da Bergen lufthavn Flesland skulle utvides var god utførelse og kvalitet høyt prioritert. Omtrent 63 000 nye kvadratmeter skulle bygges for å øke kapasiteten til å kunne håndtere 10 millioner passasjerer. For totalentreprenøren LAB ble god planlegging og riktige samarbeidspartnere nøkkelen.

 

- Det er ikke så mange som kan levere spesialtilpassede røykluker, noe som var helt nødvendig for dette prosjektet. JET Bramo er av de største og mest solide firmaene som sitter på denne kompetansen, sier Arne Hellebostad, anleggsleder i LAB Entreprenør.

 

JET Bramo er spesialist på brannsikkerhet og vet hva som kreves for å oppfylle de ulike byggetekniske kravene som stilles. Dette er en av grunnene til at de var med i prosjekteringen av prosjektet helt fra anbudsstadiet. I tillegg hadde LAB gode erfaringer med JET Bramo fra tidligere. Hellebostad understreker også viktigheten av at de var med fra et tidlig stadium i prosessen, og mener det fungerte så bra at det er noe de vil ta det med seg videre til andre prosjekter også.

 

- Samspillet blir mye bedre og de aspektene som kommer frem er enklere å ta hensyn til når de kommer frem på et tidlig tidspunkt i prosessen. Det blir betydelig enklere å tilfredsstille krav som er nødvendig å imøtekomme for at sikkerheten i bygget skal være optimal når ekspertisen er med fra start, konstaterer Hellebostad.

 

Spesialtilpasset leveranse

 

Både størrelsen på prosjektet og målet om å bygge for fremtiden førte til en krevende planleggingsfase. Kompetansen på brannsikkerhet JET Bramo har ble benyttet for å dimensjonere røyklukene så gjeldende krav kunne tilfredsstilles.  

 

- Det var satt hvor mye luft som skulle ha mulighet for å komme ut gjennom lukene, dette sørget JET Bramo for at ble gjort på riktig måte. De både tegnet og prosjekterte hele anlegget for å imøtekomme disse kravene, forklarer Hellebostad.  

 

Key Account Manager i JET Bramo, Espen Bratlie, var en av de som jobbet med leveransen av røyklukene til Flesland. Han kan fortelle at det finnes litt ulike typer røykluker, men at de som ble levert på dette prosjektet er fremstilt av polykarbonat. Det er et termoplastisk materiale med høy værbestandighet og særdeles høy slagstyrke, passende for både type bygg og det harde klima.

 

- Vi i JET Bramo synes det er ekstra stas å få være med på å bygge for fremtiden. Det er inspirerende å jobbe med bygg som skal huse så mange mennesker, og vi er stolte av å bli valgt ut til å levere på dette prosjektet, avslutter Bratlie.