16. desember 2020 - kl. 08:00Rune Jakobsen

Forskning viser at tilgang på dagslys og frisk luft er viktig for god helse og trivsel. Når omkring 90 % av tiden vår benyttes innendørs er dette noe alle som bygger nye eller oppgraderer gamle bygg bør ha i tankene.

 

VELUX er kjent for sin ekspertise når det kommer til glasstak i private boliger, men de har også bred kompetanse på dette også når det kommer til kommersielle bygg. VMS-glassløsningene til VELUX Commercial kombinerer funksjon og et estetisk flott utseende til å forbedre bygningers energieffektivitet og brukernes velvære. Utvalget av takvinduer og glasstak utformes på mål og egner seg for både nybygg og renoveringsprosjekter. Alt fra skoler, kontorer og offentlige bygg kan dra nytte av produktene.

 

Frank Thorbøll Larsen, Director of Commercial Sales i VELUX Nordic, forteller at produktet ble lansert for å tilby den samme trivselsfaktoren som dagslys og luft ga i private hjem også til det kommersielle markedet.

 

­– I bygg som huser institusjoner for helse og undervisning eller fungerer som kontorlokaler har tilgang til dagslys og frisk luft særlig stor betydning. Med den naturlige ventilasjonen disse vinduene tilbyr får man tilgang på den friske og sunne luften naturen utenfor byr på. Dette i kombinasjon gir et svært godt innemiljø, noe som er viktig særlig for oss som er mye innendørs.

 

Tilfører viktige kvaliteter

Glasstakene produseres i en fabrikk i Danmark under kontrollerte og moderne forhold. Den automatiserte robot-produksjonen sørger for høy kvalitet og meget høyt tempo på arbeidet. På grunn av det kontrollerte miljøet for produksjon er også sannsynligheten for en god installasjon også optimal. Sammen med effektive logistikk- og transportsystemer ankommer produktene byggeplassene klare til å monters raskt. Det store fokuset på pre-fabrikasjon så produktet er klart når det ankommer byggeplassen reduserer faktisk installasjonstiden på taket med 70 %.

 

– Fordi dette er prefabrikkerte produkter som ankommer byggeplassen er de svært enkle å montere, du trenger dermed ikke å være verken spesialist eller ha spesielt mye teknisk kunnskap. Installatøren benytter VELUX dimensjonsspesifikasjon under byggeprosessen, på denne måten passer produktet 100 %, sier Larsen.

 

Den moderne produksjonen gjenspeiles også i materialene og den tekniske kvaliteten. Rammene består av kompositt og er dermed sterke og motstandsdyktige mot slitasjen det blir utsatt for av vær og vind. Motorene for åpning er gjemt i konstruksjonen og er dermed ikke synlig. Den tekniske utførelsen av vinduene sørger også for god isolasjon, reduksjon av kondens og lang levetid på produktet.

 

– Det er viktig at folk vet at vi i VELUX Commercial er veldig opptatt av å bidra til et så lavt som mulig energiforbruk i alle bygg. Dette gjenspeiler seg i glasstakene våre som er den mest isolerende komponenten man kan sette inn i taket sammenlignet med for eksempel røykluker, forklarer Larsen.

 

Et populært produkt

Mellomstore entreprenører som driver med renovering eller nybygg på flate eller skrå tak er den typiske kunden, men VMS-løsningen kan benyttes på alle større bygg. Gjennom de åtte årene produktet har eksistert i porteføljen til VELUX Commercial har produktet blitt solgt mye.

 

– Det danske markedet ble introdusert for produktet først, nå selges det også i resten av Europa, i Kina og USA. Nå har vi også startet opp i Midtøsten. Dette viser at produktet treffer publikum, og kundene virker å sette pris på kvaliteten det tilbyr. Jeg oppfordrer alle de norske kundene som kunne tenke seg denne løsningen å ta kontakt med VELUX Commercial Bramo. De sitter på kompetansen for å få dette på plass, avslutter Larsen.