2. juli 2021 - kl. 08:00Rune Jakobsen

Magnor fabrikkutsalg er blant de første i Norge med VMS-Glasstak fra Velux.

Glasstakene produseres i ferdige moduler på fabrikk i Danmark, noe som gir et godt og sikkert produkt som er enkelt å montere. Resultatet er et tett glasstak på rekordtid.

 

VMS er et modulbasert glasstak som produseres på fabrikken til VELUX i Danmark. Herfra fraktes glasstaket i ferdige elementer til installasjon. Vel fremme heises hver enhet med rute og profil opp på taket hvor de ulike modulene skyves og stables sammen, omtrent som legoklosser. Deretter settes beslagene på før alt er ferdig. Resultatet er et tett glasstak som gir både lysinnslipp, samt ventilering for komfort og brann. En mye raskere og mer smidig prosess enn montasje av tradisjonelle glasstak.

 

– Fordelen med å få alt dette ferdig produsert på fabrikk er at alt er bygget under kontrollerte former. Flotte tradisjonelle glasstak er det mange som bygger rundt omkring i Norge, men man er helt prisgitt vær og vind og den montøren som står for installasjon. I et kontrollert innemiljø så er det mye enklere å få et vesentlig bedre og mer sikkert produkt, sier Geir Moen hos VELUX Commercial Bramo.

 

Som de eneste i Norge står Bramo som leverandør av disse modultakene i glass. I Norge er de i startfasen med å tas i bruk, men teknologien har i lang tid vært mye benyttet i land som Danmark, Tyskland, Sverige og England, for å nevne noen. Den gode erfaringen herfra viser at produktet er sikkert og fungerer godt.

 

En spennende leveranse

Tidligere har VELUX sin VMS løsning kun blitt levert til et mindre privat prosjekt. Denne leveransen til Magnor fabrikkutsalg er startskuddet for å benytte dette veldokumenterte produktet i større skala også i Norge. Med de nye vinduene installert vil fabrikkutsalget nyte godt av økt lysinnslipp, samt den nevnte fordelen med lufting både for komfortventilasjon og brann. Dermed tilfredsstiller det mange av kravene dette og lignende bygg ofte er på utkikk etter å oppfylle.

 

– På dette prosjektet er det totalt 12 glasstak som monteres, hver enkelt av disse har to felt med ferdig innebygget motor og styringer for brann og klima. Totalt for dette prosjektet har vi kalkulert med 128 timer for å ferdigstille hele installasjonen av glasstaket, det er betydelig mindre enn ved installasjon av et vanlig glasstak som bygges på stedet. Vi ser veldig frem til at flere nå kan nyte godt av mulighetene dette produktet gir, akkurat som Magnor, avslutter Moen.